Klavnice perutnine

Podjetje Proma inženiring, d. o. o., je strokovnjak za inženiring tehnologije za proizvodnjo in predelavo perutninskega mesa. Slovenski in tuji trg od leta 1990 zalagamo in opremljamo z različnimi tipi klavnic in opreme za klanje perutnine; od klavniških naprav (ročne klavnice, krožne klavnice, skubilniki, mamilniki, parilniki, izkoščevalci …) do avtomatiziranih linij klavnic.
Ročna klavnica

Vključuje skubilnik ter mamilnik in korito za kri. Primerna je za manjše število proizvodnih komadov.

Q = 80-100 kom/h

Krožna klavnica

Avtomatizirana krožna klavnica za perutnino, ki je dobavljiva v dveh različicah glede na potrebe in želeno število proizvodnih komadov.

Q = 120 km/h

Q = 200 km/h

Linijska klavnica

Avtomatizirana linijska klavnica je primerna za industrije z večjim številom proizvodnih komadov in je prilagodljiva glede na potrebe predelovalnega obrata. Vključuje lahko naslednje faze obrata: cevni razvod in ventil vakuum transporta, chickway s prijemalnimi bunkerji, ciklon in ventil vakuum transporta, klavec, korita za kri, linija za želodce, mamilnik, parilnik, preobešanje piščancev iz hladilnega tunela v predelavo, rezalec nog, skubilnik, transporter za notranje organe, trgalec glav, tuš kabina, usipnik vakuum transporta.

Q = 500 km/h

Q = 1000 km/h

Q = 1500 km/h

Galerija: